Talkshow Rottenberg&Witteman 5 september 2019 weer van start met Barbara Broekman

Rottenberg&Witteman,

vrolijkheid met diepgang

de maandelijkse talkshow in het Torpedotheater te Amsterdam

donderdag 5 september 2019

met: Barbara Broekman: ‘Tegendraads’

‘reserveren@torpedotheater.nl

Na 35 jaar kunstenaarschap is het voor Barbara Broekman tijd voor het opmaken van de balans. Binnenkort presenteert zij tijdens Art on Paper in Amsterdam (26 t/m 29 september, Westergasfabriek) haar nieuwste werk Tegendraads, een reflectie op haar oeuvre waarin ze haar inspiratiebronnen, tekeningen, studies, aanwijzingen voor tapijtknopers, mozaïektegels en zelfs stukken beton verwerkt. Opgeleid als textielkunstenaar past zij het principe van schering en inslag toe op alle mogelijke materialen: van textiel tot straatstenen.

De kunst van Barbara Broekman komt voort uit een groot engagement: beeldvorming van vrouwen en meisjes, zieken, conflicten, recht en onrecht, arm en rijk. Zij integreert onze kijk op de kunstgeschiedenis met de actualiteit. Zij verweeft letterlijk inhoud en vorm. Zo maakte zij voor het AvL-ziekenhuis een handgeborduurd werk gebaseerd op Antonie van Leeuwenhoeks tekeningen van cellen en bestaat het werk dat ze in opdracht van de Rechtenfaculteit van de UvA maakte uit honderden fragmenten uit de Westerse Kunstgeschiedenis.
Broekman wil graag dat haar werk toegankelijk is en verbindt. Haar werk Mijn Stad: een feest van verscheidenheid toont alle in Amsterdam woonachtige culturen door middel van een textielmotief. Al deze 179 motieven vormen samen een lange, kleurrijke loper die dagelijks is te bewonderen in het Amsterdam Museum.

Met Pieter Klop aan de piano en live optreden van cabaretière
Maria Kraaijkamp. Haar hilarische liedjes helpen haar (en ons) bij het overwinnen van angsten, het bezweren van neuroses en het draaglijk maken van de dagelijkse sleur onder het motto: ‘Zakken met die lat’. https://mariakraaijkamp.nl/

Aanvang: 20.00 uur. Reserveren verplicht i.v.m. beperkt aantal plaatsen reserveren@torpedotheater.nl  of
tel: 020-4284993
Torpedotheater
Sint Pieterspoortsteeg 33
1012 HM Amsterdam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *