TALKSHOW DE RUIMTE III MANTELZORG – UIT LIEFDE BELAST? Kan Haarlemmermeer de mantelzorg aan, nu en in de toekomst?

DI 8 NOVEMBER 2022 – 20:00 UUR

TALKSHOW DE RUIMTE III

MANTELZORG – UIT LIEFDE BELAST?

Kan Haarlemmermeer de mantelzorg aan, nu en in de toekomst?

Je doet ‘ns een boodschap voor een invalide buur, je zorgt ervoor dat je oude vader nog thuis kan blijven wonen, verzorgt een ziek familielid of helpt je moeder in het huishouden. Wanneer wordt helpen zorg? Waarom is mantelzorg vrijwillig en is dat eigenlijk wel zo?

Kan Haarlemmermeer de mantelzorg aan, nu en in de toekomst. Daarover gaan we in de Week van De Mantelzorg in gesprek onder de bezielende leiding van Sandra Rottenberg.

Gasten:
Iedereen die mee wil praten of luisteren
&
– Actrice Annemarie Oster schreef  een boek over het verzorgen van haar zieke man, op wie ze rond haar 60ste verliefd werd. Zij zal voorlezen uit Mantelliefde (2022)
– Mantelzorg & Meer
– Wethouder Charlotte van der Meij, portefeuillehouder Zorg & Welzijn: “De uitdaging is er om te zorgen dat alle inwoners van onze gemeente de zorg en ondersteuning krijgen die ze echt nodig hebben, maar dat die zorg ook betaalbaar blijft”
– Veerle van Loon: Adviseur Arbo, Gezondheid en Vitaliteit bij Ons Tweede Thuis
– Minou Bousa: theatermaker. Zij maakte een voorstelling over de manier waarop wij met onze oude ouders omgaan: “Er komt een dag, dan draaien de zorgrollen om … Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

De toegang is gratis, wel graag aanmelden 

Talkshow De Ruimte

  • We geloven dat er in deze geïndividualiseerde samenleving ruimte moet zijn voor ontmoetingen met gesprek, dialoog en debat die de gezamenlijkheid kan bevorderen. Haarlemmermeer is de grootste gemeente van Nederland, met een enorme variëteit in landschap, plaatsen en mensen. Het Cultuurgebouw is de aanbieder van Kunst en Cultuur in de breedste zin van het woord. In dat brede aanbod is ruimte voor ontmoeting, dialoog, debat een must. Want wie zijn we zonder interactie met de ander? We arrangeren ontmoetingen vanuit urgentie op onderwerp of actualiteit. Dit doen we vanuit een locatie met een lange geschiedenis, Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.
  • Sandra Rottenberg: Rottenberg is een zeer ervaren gespreksleider, programmamaker, schrijver, podcastmaker en talkshow host (Rottenberg& in Torpedotheater). Auteur van De sigarenfabriek van Isay Rottenberg.