sail away

Kom maar op met die zaal! Doe mee met mijn workshop modereren

,
sail away

Kom maar op met die zaal! Workshop modereren

Workshop modereren: Kom maar op met die zaal

 Een teamvergadering leiden, een spreekbeurt geven en vragen uit de zaal beantwoorden, een professionele discussie tot een goed einde brengen, een gastcollege introduceren en de discussie samenvatten… hoe pak je dat aan?
Sta je met het zweet in de handen en met piepende stem voor de zaal, of stap je er blind in, maar geen idee waar het heen moet?

In deze workshop kijken we naar alle facetten van het modereren: van ontspannen ademhalen tot de opstelling van de zaal, van het introduceren van de sprekers tot het bedanken van de deelnemers, van luisteren tot samenvatten, van ingrijpen tot loslaten.

Hoe kan je de deelnemers actief bij de discussie betrekken? Wat is de essentie van een verhaal, hoe herken je de rode draden in een discussie, wat zou je zelf eigenlijk willen weten van de spreker? Wat is het doel van een vergadering en hoe wil je het bereiken?

 We oefenen naar behoefte van de deelnemers: na het volgen van deze workshop beschik je over een gereedschapskistje met instrumenten om in te zetten en zeg je tegen jezelf: Kom maar op met die zaal!

Belangstelling? bel om mail mij: sanrot@xs4all.nl