7 maart 2019 Talkshow Rottenberg&Witteman met Saskia Goldschmidt

De talkshow van Sandra Rottenberg en Marciel Witteman in het Torpedotheater in Amsterdam, iedere eerste donderdag van de maand

Rottenberg&Witteman,

vrolijkheid met diepgang

de maandelijkse talkshow in het Torpedotheater te Amsterdam

donderdag 7 maart 2019

Schokland

met: Saskia Goldschmidt

reserveren@torpedotheater.nl

Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam.

Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

Schokland:
Saskia Goldschmidt woonde voor haar nieuwe roman twee jaar op het Hogeland, ‘de van godvergeten desolate kleistrook die aan het wad grenst’, sprak de bewoners en werkte mee in de stallen van een melkveehouderij. Hoe blijf je overeind staan als de wereld letterlijk langzaam instort? Ze kruipt in de huid van grootvader Zwier, zijn dochter Trijn en kleindochter Femke die hun boerderij proberen draaiende te houden, hoewel de keuken onbewoonbaar is verklaard en er in de stallen steeds meer scheuren verschijnen.
 Een gesprek met Saskia Goldschmidt over het schrijverschap,  over de vreugde die opwelt als er een grauwe kiekendief wordt gespot. Over discipline, over eenpersoonsstamppot en tegen de wind in lopen. En over het leed dat Groningen heet.

Eerder schreef ze: Verplicht gelukkig, De Hormoonfabriek (longlist Libris Literatuurprijs) en De Voddenkoningin. Haar boeken zijn in verschillende Europese landen uitgekomen, de VS en in Zuid-Afrika. Van De Hormoonfabriek werd een hoorspel gemaakt (https://www.nporadio1.nl/podcasts/parel-radio), de filmrechten zijn inmiddels verkocht.

Actrice Betty Schuurman leest haar column en er is live muziek, o.a. van pianist Pieter Klop.
aanvang: 20.00 uur.
Reserveren verplicht i.v.m. beperkt aantal plaatsen
reserveren@torpedotheater.nl

tel: 020-4284993
entree: €10
Torpedotheater

Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *